Student klaagt over te harde aanpak door politie Brugge

Redactie KW

Een 19-jarige Bruggeling beschuldigt enkele lokale politieagenten ervan hem en zijn vrienden zonder reden hardhandig aangepakt te hebben.

“Ik zat met enkele vrienden en vriendinnen aan de ingang van LaMusée te wachten op de rest van onze vriendengroep, toen ik in de verte zeven à acht agenten in onze richting zag komen”, vertelt S.B. “Ze waren aan het roepen tegen andere jongen dat ze weg moesten en begonnen meteen daarna iedereen hard te duwen. Ik besloot mijn gsm uit te halen en het tafereel te filmen. Let wel: ik bemoeide me niet met de zaken en liep niet in de weg, want de feiten speelden zich af op zo’n tien meter van mij.”

Gefilmd met gsm

“Plots kwam een van de agenten op mij en een vriend van mij af. Hij riep dat we weg moesten, maar nog voor hij zijn zin had afgemaakt gaf hij mijn vriend een slag. Daarna richtte hij zich tot mij en duwde me, zodat ik hard op de grond viel. Ik had alles gefilmd en hield mijn gsm verborgen achter mijn rug. Van zodra ik weer recht stond, duwde de agent mij opnieuw omver. Ondertussen zag ik ook hoe een vriend van mij, die op de grond lag, een trap kreeg van een agent. Die jongen heeft nu een rechtszaak lopen tegen die agenten.”

Video’s gewist

S. B. zelf werd opgesloten in een cel. “Zowel mijn handen als mijn voeten werden geboeid. Ik dacht dat ze die na een kwartiertje wel weer zouden losmaken, maar ze hebben mij uren laten zitten. Pas toen ik met mijn hoofd tegen de deur begon te beuken, hebben andere agenten me losgemaakt. Zij wisten niet dat ik daar geboeid zat. Toen ik werd vrijgelaten keek ik op mijn gsm en stelde vast dat al mijn video’s verwijderd waren. Bij de politie wisten ze zogezegd van niks.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier