Structurele samenwerking tussen Howest en Universiteit Gent

Redactie KW

Lode De Geyter, algemeen directeur van Howest en de rector van de Universiteit Gent ondertekenen vandaag in de ambtswoning van de gouverneur een structurele samenwerking. Dat is niet alleen een uiting van wederzijds respect, maar ook een statement dat beide instellingen elkaar zullen versterken.

Zo blijven de academische opleidingen in Howest bewaard en behouden ze hun eigenheid. Bovendien engageert de Universiteit Gent zich om in West-Vlaanderen het opleidingsaanbod verder uit te bouwen met een optimale samenhang tussen professionele en academisch gerichte opleidingen.

Jan Durnez, voorzitter van Howest, benadrukt vooral de groeikansen van de provincie nu Howest en de Universiteit Gent hun toepassingsgericht en fundamenteel onderzoek nog nauwer op elkaar zullen afstemmen.

Een structurele samenwerking die ruimte opent voor nieuwe initiatieven. De onderzoeksgroepen van Howest die zowel vanuit de professionele bacheloropleidingen als vanuit de masteropleidingen werken, bedienen op vandaag al het werkveld (social profit organisaties en bedrijven) wereldwijd. Dat zorgt al jaren voor een belangrijke uitstraling voor de provincie waardoor belangrijke investeringen in innovatie uit binnen- en buitenland worden aangetrokken. De structurele samenwerking betekent nu ook dat het onderzoek dat Howest en UGent al realiseren, vanuit de Universiteit Gent nog wordt versterkt.

(M.N./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier