Strooiwagens in panne zorgden voor glad weekend in Kortemark

Redactie KW

Doordat de twee gemeentelijke strooiwagens vrijdagochtend in panne vielen, was het vrijdag en ook nog tijdens het weekend bijzonder glad op de Kortemarkse wegen. De gemeente zette vervolgens loonwerkers en landbouwers in om sneeuw te gaan ruimen.

Veel gemor en gemopper bij de inwoners van Kortemark en deelgemeenten tijdens het voorbije weekend. Eén constante in die klaagzang: de belabberde staat van de wegen in de gemeente. Schepen van mobiliteit Johan Braem (Open VLD) erkent het probleem. “Vrijdagochtend wilden onze diensten met de strooiwagen en de tractor uitrukken om de belangrijkste wegen te gaan strooien, maar beide voertuigen bleken in panne te staan. Het duurde tot de middag voor ze hersteld waren, maar intussen was de sneeuwlaag op het wegdek al aangereden en miste het strooien vanaf de middag grotendeels zijn effect. Op zaterdag vroor het tot -6 graden en dan gaat de goeie werking van het strooizout ook al verloren. Niettemin hebben we drie mensen aangesproken om de meeste sneeuw te gaan ruimen: een loonwerker, een landbouwer en iemand met een bulldozer zijn daarvoor op pad gegaan.”

Voorraad uitgeput

Intussen zit Kortemark ook stilaan door zijn voorraad strooizout heen. “Vanochtend zijn onze diensten om 3 uur uitgereden om sneeuw te ruimen en om 6 uur om te strooien. We hebben naar schatting al zo’n 150 ton strooizout verbruikt in de voorbije weken. Onze voorraad zal vandaag uitgeput zijn maar normaal gezien komt er ook vandaag of ten laatste morgen een nieuwe bestelling van Zoutman binnen”, aldus nog schepen Johan Braem.

(FJA)

Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Torhout) van vrijdag 24 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier