Strooidiensten rukken massaal uit

Redactie KW

De sneeuwzone trok pas vanaf half zeven over onze provincie, en dat was later dan voorzien. Er viel ook minder dan voorspeld. Het was de eerste keer dat de zoutstrooimachines massaal werden ingezet. In Brugge waren de stadsdiensten al om vijf uur vanmorgen in de weer met strooien.

Het was vanmorgen wachten tot de regen overging in sneeuw. Vroeger strooien was zinloos want dan zou het zout wegspoelen met het regenwater. Jurgen Vergote was de hele nacht standby en klaar om meteen met zijn strooiwagen uit te rijden. Op een sneeuwdag als vandaag waarbij er preventief wordt gestrooid, komen de drukste wegen eerst aan de beurt. “Ik moet het centrum van en Chritus Koning strooien met zout. Dat is een tocht van 28 en 17 km. Hoelang bent u daarmee bezig. Dat zal toch 8 à 9 uren duren. We zijn met 15 ton geladen.”

Veilig

Het zout deed zijn werk. Tegen dat de spits op gang kwam, waren de wegen veilig en berijdbaar. In Brugge waren er een zestigtal mensen in de weer om straten en stoepen sneeuwvrij te maken. Bij strenge winters zoals 3 jaren geleden strooiden de Brugse stadsdiensten 1300 ton zout uit.

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier