Stroken in kunststof lossen kasseiprobleem in Kemmel op

Redactie KW

Er is eindelijk een oplossing voor het probleem van de kasseien in de Reningelststraat te Kemmel. Sinds de dorpskom er gerenoveerd werd, was er een niet aflatende storm van protest tegen de kasseien, die er voor gevaarlijke toestanden zorgden voor fietsers en minder mobiele mensen. Het kwam zelfs tot een petitieactie. Heel wat inwoners, verenigingen en ook de jeugdraad protesteerden, waardoor de overheid dit probleem niet naast zich neer kon leggen.

De Reningelststraat is geen gemeenteweg, maar valt onder het beheer van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Op de gemeenteraad is een compromis bereikt tijdens een vergadering met het schepencollege, het AWV en een afvaardiging van protesterende Kemmelnaars.

“Het AWV is bereid gevonden om aanpassingen te doen. Op de zijkanten van de weg zullen stroken in een soort kunststof aangelegd worden bovenop de kasseien, waardoor die stroken veel meer effen zullen zijn voor fietsers. Ook op de oversteekplaatsen voor voetgangers komen zulke stroken,” zegt jeugdraadvoorzitter Wieland De Meyer.

Het gaat om een vrij nieuw procedé, dat nu al op kleine schaal op één testplaats door het AWV wordt uitgeprobeerd, in Zedelgem. Als dat na de winter voldoende resultaat geeft, zal dit volgend voorjaar in de Reningelststraat worden aangelegd. Voor het centrale dorpsplein de Dries, waar ook problematische kasseien liggen, wil het schepencollege eerst de resultaten in de Reningelststraat afwachten. Als die blijken mee te vallen, komen er dan mogelijk ook zo’n kunststofstroken op de Dries.

(JV/PL)

Stroken in kunststof lossen kasseiprobleem in Kemmel op

Bekijk hier de reportage

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier