Stripfestival zet Suske en Wiske centraal

Redactie KW

Elke zomervakantie heeft Middelkerke vaste afspraak met de liefhebbers van stripalbums. Dit jaar al voor de 24ste keer. Stripfanaten komen er zoeken naar dat ene album dat nog ontbreekt in hun collectie of ze willen een handtekening van de tekenaar van hun favoriete strip. Dit jaar staan Suske en Wiske centraal tijdens het stripfestival.

Het is dit jaar precies 65 jaar geleden dat wijlen Willy Vandersteen het eerste verhaal uit de populaire stripreeks tekende. Net na de Tweede Wereldoorlog in de toenmalige krant ‘De Nieuwe Standaard’.
Een blijvend succes met intussen meer dan 300 albums in meer dan 20 verschillende talen. Zelfs in het Japans en het Chinees. En van elk nieuw album dat verschijnt gaan gemakkelijk een half miljoen exemplaren over de toonbank. Ook na 65 jaar blijft de reeks populair dus: bij jong en oud.
Naast Suske en Wiske krijgt ook tekenaar Paul Geerts een centrale rol toebedeeld op het stripfestival. De tekenaar heeft in 1972 de eindverantwoordelijkheid voor de reeks overgenomen van Willy Vanderstee en dat deed hij dertig jaar lang.
Het stripfestival loopt tot 8 augustus. De stripgemeente reikt ook nog een Gouden Potlood uit aan een striptekenaar als bekroning voor zijn carrière.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier