Stripfestival Middelkerke opent met onthulling standbeeld Jerommeke

Redactie KW

Woensdagavond opende het 27ste Stripfestival in Middelkerke. Dat gebeurde met de onthulling van het het standbeeld van Jerommeke, de krachtpatser uit de stripreeks Suske en Wiske.

Wie in Middelkerke op de dijkpromenade wandelt, kan bezwaarlijk naast de striphelden kijken. In 1997 kregen Jommeke en zijn papegaai als eersten een standbeeld. Jaar na jaar volgden andere stripbeelden en dit jaar werd het Jerommeke.Niet toevallig, want dit Stripfestival is gebouwd rond 100 jaar Willy Vandersteen, bekend van onder meer Suske en Wiske. Het beeld van Jerommeke is van Monique Mol uit Beauvoorde.

Festivaltent

Het festival in een grote tent op het Artur De Greefplein loopt van donderdag 18 juli tot zondag 4 augustus, elke dag van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur. Elke stripliefhebber kan er zijn hartje ophalen langs prachtige decors tussen zijn favoriete stripfiguren. Er zijn zowel nieuwe als tweedehandsstrips te koop en vaak zijn een of meer bekende striptekenaars aanwezig die hun werk signeren.

Stipdoolhof

Ook het Stripdoolhof, voor het eerste aangelegd in 1999, werd een vaste waarde van het Stripfestival. In een maisdoolhofstaan her en der striphelden opgesteld. Het maiskolvenlabyrinth in vakantiehoeve Abdeshoeve, Abdisweg 15 a is elke dag tot 28 augustus toegankelijk van 10.30 tot 18.30 uur.

(LC, foto’s LC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier