Streven naar duurzame visserij tijdens dag van de pladijs

Redactie KW

Tijdens de Dag van de Pladijs ondertekenden Vlaams minister van Landbouw en Visserij Kris Peeters, het Departement Landbouw en Visserij, het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek, de Rederscentrale en Natuurpunt het Convenant voor Duurzame Visserij. Het doel van het convenant is samen werk te maken van een duurzame Vlaamse visserij, in overleg met de verschillende belanghebbenden.

Met het convenant Duurzame Visserij geeft de Vlaamse visserijsector een krachtig signaal naar de consument. De Rederscentrale neemt hierin het voortouw. Het doel van het convenant is te komen tot een duurzame en maatschappelijk gewaardeerde Vlaamse visserij waarin ruimte voor onderling overleg is tussen de verschillende belanghebbenden. Op kortere termijn is het doel om samen inspanningen te doen om de ontwikkeling naar dergelijke duurzame en gewaardeerde visserij te bevorderen.

Het convenant berust op 3 pijlers: rentabiliteit, zorg voor het milieu en het sociale aspect. De doelstellingen zullen opgevolgd worden in een “task force”, waar ook de ontwikkeling van een concreet actieplan op de agenda zal staan.

(LD)

Meer in het Focus nieuws vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier