Streek-GR Heuvelland officieel ingewandeld

Redactie KW

Op zondag 9 juni werd de streek-GR Heuvelland ingewandeld. Dat gebeurde uiteraard met een stevige wandeltocht, die omstreeks het middaguur werd onderbroken voor een officieel gedeelte in het wijndomein Entre Deux Monts op de Vidaigneberg.

Een streek-GR is een grote routepad in lusvorm, dat niet roodwit maar roodgeel is gemarkeerd. Streek-GR Heuvelland slingert zich tussen het heuvelachtige landschap dat zich ontrolt tussen het provinciedomein Palingbeek in Ieper en het Frans-Vlaamse stadje Cassel, bekend om zijn ‘berg’. Een traject van maar liefst 130 kilometer. De wandelroute beklimt uiteraard een aantal typische toppen uit deze regio. Casselberg, Zwarteberg, Rodeberg, Scherpenberg en Catsberg zijn de meest bekende, maar je kan op deze route ook nog een paar ware ontdekkingen doen zoals de Recolletenberg nabij Cassel, de Kokereelberg in Boeschepe of de Hutteberg in Ploegsteert. Tussen al dat klimmen en dalen door steken ook een aantal rustiger stukken, vaak door ware natuurgebieden die niet zo bekend zijn, zoals de Broekelzen in Westouter of De Breemeersen in Nieuwkerke.

De nieuwe streek-GR is al sinds meer dan een jaar op het terrein gemarkeerd, en nu is er ook een wandelgids. Die bevat naast een nauwkeurige routebeschrijving ook uitgebreide toeristische en streekinformatie. Er zijn ook acht dagstappers uitgewerkt met als blikvanger het wandelarrangement Heuvelland. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier