Stranduitbatingen die drank verkopen met bediening, mogen open blijven

Redactie KW

De rechter in kortgeding heeft beslist dat de stranduitbatingen die op het strand drank en snacks verkopen met bediening, verder open mogen blijven.

Op 21 mei lieten de diensten van Stedebouw West-Vlaanderen vier stranduitbatingen verzegelen, omdat de strandverhuurders in overtreding zouden zijn met de bepaling voor de verkoop van drank en snacks. Op het strand mag er geen drank en eten verkocht worden met bediening. Alleen raamverkoop mag. Een rechter maakte evenwel de verzegeling nog de dag zelf ongedaan. Daarna was het wachten op een uitspraak ten gronde.

Verzegeling was niet gestaafd

Maar eigenlijk spreekt de rechter zich vandaag ook weer niet uit over de grond van de zaak. Hij zegt niet of drank en eten verkopen met bediening mag of niet mag. Hij zegt alleen dat de verzegeling onvoldoende ‘gestaafd’ was. Die gebeurde namelijk om 5 uur ‘s morgens, en toen was er geen bediening, dus kon de overtreding op dat moment niet vastgesteld worden.

De terrassen kunnen dus open blijven maar Stedebouw kan vandaag nog opnieuw ter plaatse komen, de overtreding vaststellen en de terrassen laten verzegelen. Wordt dus vervolgd.

(GW/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier