Strandreddingsdienst krijgt structurele steun van Vlaamse overheid

Redactie KW

Op het strand van Oostende heeft Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) maandag een overeenkomst getekend waardoor de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) voortaan jaarlijks 120.000 euro structurele steun zal ontvangen. Daarmee kan het materiaal van de kustredders versneld worden vernieuwd.

“Deze structurele steun is bijzonder welkom omdat we nu minder afhankelijk worden van onze sponsorinkomsten”, zegt voorzitter Johny Devey van IKWV. In de tien kustgemeenten staan tijdens de zomermaanden 1.400 gebrevetteerde strandredders klaar. De IKWV staat in voor de rekrutering en opleiding van de redders en voor het materiaal dat ze gebruiken. Door de economische crisis is het steeds moeilijker om via sponsoring financiële middelen binnen te halen. Daarom klopte de IKWV aan bij het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust van de Vlaamse overheid. De minister komt nu met een aanzienlijk bedrag van 120.000 euro over de brug.

Preventie

IKWV ontvangt dit jaar nog 60.000 euro sponsoring: 50.000 euro van KBC en 10.000 euro van Media Consulting, het bedrijf dat de verdwaalpalen zet. “We gaan uiteraard verder sponsoring zoeken”, zegt Johnny Devey. “Maar dit extra geld laat ons toe om sneller te moderniseren en extra preventieacties te voeren ten aanzien van de badgasten.”Andere structurele financiers van de IKWV zijn de provincie West-Vlaanderen (250.000 euro) en de kustgemeenten (circa 100.000 euro).

(Belga/BS)

Meer hierover in de Krant van West-Vlaanderen van 9 juli en in het nieuws op Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier