Strandconcessies aanvaard

Redactie KW

Tijdens de jongste zitting van de gemeenteraad, donderdag 25 maart, werd de concessie aanvaard die de Vlaamse overheid aan de gemeente verleent voor uitbating van het strand.

De strandconcessie loopt van 1 januari 2010 tot en met 31 december 2012 en bestrijkt ruim vijf kilometer strandzones. Ook voor de zeedijk en het gedeelte strand dat niet gedekt is door een strandconcessie, werd door de overheid een gelijkaardige overeenkomst voorgesteld. De concessies geven het gemeentebestuur de wettelijke middelen om vergunningen af te geven en vergoedingen te innen voor uitbating van strandcabines, plaatsing van terrassen, organisatie van evenementen en dergelijke.

Nieuw lastenboek

De uitbating van een winkel voor de verkoop van consumptie-ijs en niet-alcoholische dranken op de zeedijk ter hoogte van de Prinses Josephinelaan en een 100 meter lange strandzone op grondgebied van de deelgemeente Vlissegem zal worden uitbesteed met een nieuw lastenboek dat door de raad werd goedgekeurd. Deze uitbatingen lopen vanaf het begin van de paasvakantie tot eind september in 2010 en 2011.

(JoP)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 2 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier