Straks weer terrasjes doen in Brugge en misschien ook het hele jaar door?

Redactie KW

Weinig lente te zien vandaag, maar vanaf morgen wordt er opnieuw zon voorspeld. Bezoekers in Brugge moeten alvast tot donderdag wachten, vooraleer ze op een terrasje van het mooie weer kunnen genieten. Pas vanaf vandaag mogen de horeca-uitbaters hun terrassen opbouwen. Voor hen kan het seizoen niet snel genoeg beginnen.

Het is een jaarlijks weerkerend fenomeen in Brugge: twee dagen voor 15 maart wordt er druk getimmerd en gebouwd voor, naast en rond horecazaken. De café-en restaurantuitbaters in Brugge, zeker aan pleinen, vragen al jaren om een ander terrassenreglement. Zeker sinds de invoering van het rookverbod. Overleg met het stadsbestuur, ook vorig jaar nog, haalde tot nu toe niets uit.

Strijdpunt

De discussie over het hele jaar door terrassen of niet, is in Brugge al enkele jaren aan de gang in Brugge. Burgemeester Moenaert had er tot nu toe weinig oren naar, maar het ziet er naar uit dat de discussie één van de strijdpunten wordt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. N-VA Brugge gooit de knuppel in het hoenderhok en is alvast voor.

Tot nu toe hield CD&V-burgemeester Patrick Moenaert de boot altijd af. Ondermeer omdat Unesco eisen zou opleggen voor locaties met veel beschermde monumenten, zoals de Grote Markt. Ook de lijsttrekker Dirk De Fauw is het idee niet genegen. Maar de andere coalitiepartners, Open VLD en SP.a, zijn ook voor terrassen het hele jaar door.

Wat er ook van zij : vanaf donderdag kan je dus in Brugge opnieuw van het uitzicht genieten vanop de terrassen. Nu maar hopen dat het terrasjesweer nog enkele dagen aanhoudt.

(M.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Straks weer terrasjes doen in Brugge en misschien ook het hele jaar door?

Bekijk hier de reportage

Straks weer terrasjes doen in Brugge en misschien ook het hele jaar door?

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier