Straf met uitstel voor overval op apotheek in Waregem

Redactie KW

Twee Roemenen hebben dinsdag van de strafrechter in Kortrijk elk een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan één jaar effectief, gekregen. Ze moeten ook een geldboete betalen. Vorig jaar hebben de mannen een apotheek in Waregem overvallen.

Gheorghe U. (19) en Valentin-Constantin M. (20) sloegen op 26 oktober 2012 toe in een apotheek aan de Churchilllaan in Waregem. Een buurtbewoner zag hoe ze in een wagen met Bulgaarse nummerplaat sprongen en aan de haal gingen. Volgens de openbaar aanklager resulteerde dat in een spectaculaire achtervolging tussen de politie en de overvallers. Op de brug over de E17 in het Oost-Vlaamse Kruishoutem kwam het tot een crash. Gheorghe U. en Valentin Constantin M. werden bij de kraag gevat. Hun kompaan, die volgens de verdediging het brein was achter de overval, kon ontkomen.

In de apotheek maakten de Roemenen 4.635 euro buit, maar het slachtoffer kon dat bedrag intussen recupereren. De openbaar aanklager vorderde een gevangenisstraf van 37 maanden voor de mannen, maar de rechter oordeelde dinsdag dat een celstraf van twee jaar waarvan één effectief en een geldboete van 600 euro volstond. De vluchtwagen werd verbeurdverklaard.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier