Straf met uitstel voor man die dochter liet sterven

Redactie KW

Een 52-jarige man heeft van de strafrechter in Kortrijk 6 maanden cel met uitstel en een voorwaardelijke geldboete van 600 euro gekregen wegens schuldig verzuim.

Hij werd veroordeeld omdat hij naliet de hulpdiensten te bellen toen zijn dochter een epilepsieaanval kreeg en stierf. Het slachtoffer, een vrouw van 24 leed aan morbide zwaarlijvigheid. Zij was 1.46 meter groot en woog 180 kilogram. Ze kreeg ook regelmatig een epilepsieaanval. Dat was ook begin vorig jaar het geval.

“Zoals steeds besprenkelden de ouders hun dochter met water”, sprak de openbaar aanklager. “Na 7 minuten leek zij bij te komen maar het liep opnieuw fout”. De broer van het slachtoffer kwam naar beneden en wilde hulp inroepen. “Maar hij werd eerst een half uur tegen gehouden”, klonk het. Toen de hulpdiensten uiteindelijk in Kortrijk aankwamen, konden ze niets meer voor het meisje doen. Ze was dood. Uit de autopsie bleek dat zij overleden was aan hartfalen.

Internering

De moeder van het meisje en echtgenote van de beklaagde werd eerder al voor deze feiten geïnterneerd. “Mijn cliënt deed wat hij altijd deed”, klonk het bij de verdediging. “De moeder was op het moment van de feiten 200 procent gek. Met zo iemand in de buurt is het moeilijk om correct te handelen.”

De broer van het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij en kreeg woensdag van de rechter een schadevergoeding van 2.500 euro toegewezen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier