Straat hermetisch afgesloten voor reconstructie van moord in Waregem

Redactie KW

De raadkamer in Kortrijk heeft deze morgen de aanhouding van een man van 35 met een maand verlengd. De Waregemnaar doodde afgelopen maandag zijn echtgenote. Deze namiddag startte in de Heidestraat de reconstructie. De straat werd hermetisch afgesloten. Morgen zaterdag heeft de uitvaartdienst van het 33-jarige slachtoffer plaats in de dekenale kerk in Waregem.

De man sloeg afgelopen maandag met een hakmes zijn echtgenote dood in hun woning in Waregem. Dat gebeurde nadat de dader had ontdekt dat zijn vrouw er een minnaar op nahield.

Spijt

De man moest vrijdag voor de raadkamer van Kortrijk verschijnen en die besliste zijn aanhouding met minstens één maand te verlengen. Zijn advocate heeft ook niet aangedrongen op een vrijlating omdat er nog te veel onderzoeksdaden moeten gebeuren. “Wel werkt mijn cliënt goed mee met het onderzoek en zegt hij spijt te hebben van zijn daden”, klinkt het bij meester Liselot Allijns.

Deze namiddag had de reconstructie plaats. Het parket van Kortrijk, de politiezone Mira en de stad Waregem werkten nauw samen om pottenkijkers alle zicht te ontnemen. Omstreeks 14 uur maakten onder andere de openbaar aanklager, de wetsgeneesheer en raadsman Jan Leysen hun opwachting.

Op de achterbank

De dader werd naar zijn woning gebracht in een donkere Volkswagen. Hij lag op de achterbank van de wagen. Naast het afsluiten van de Heidestraat werd het zicht op de woning ontnomen met behulp van hoge hekken en plastieken zeilen.

Straat hermetisch afgesloten voor reconstructie van moord in Waregem

Bekijk hier de reportage

(BWD-LVA-BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier