Straaljagers veroorzaken schade in nagelnieuwe Kwantumwinkel (B-Park)

Redactie KW

Twee straaljagers die ter hoogte van het winkelcentrum B-Park door de geluidsmuur zijn gevlogen, hebben heel wat schade veroorzaakt bij de huisdecoratiewinkel Kwantum. Een deel van het plafond en de verlichting zijn daar naar beneden gekomen.

De straaljagers veroorzaakten elk een enorme luchtverplaatsing, die gepaard ging met een hevige knal, die tot ver buiten Brugge te horen was.

Kwantum was op dat moment open, maar er was niet veel volk aanwezig. De klanten werden meteen geëvacueerd en de winkel werd gesloten. De brandweer van Brugge was snel ter plaatse om de geringe schade te helpen opruimen.


De twee straaljagers waren twee F-16’s uit Florennes die de opdracht hadden gekregen om een burgervliegtuig, waarmee geen contact mogelijk was, te begeleiden. Dat zegt Ingrid Baeck, de woordvoerster van Defensie. “Gevallen waarin er geen communicatie mogelijk is, worden altijd beschouwd als een mogelijke dreiging. Hier was uiteindelijk geen sprake van een dreiging. Boven de Noordzee werd het contact met het vliegtuig hersteld. Een verkeerde frequentie lag aan de basis van het communicatieprobleem”, aldus Baeck. Het vliegtuig, dat op weg was naar Engeland, kon zijn reis zonder problemen voortzetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier