Stotteraars voor het eerst samen op café in Brugge

Redactie KW

Op vrijdag 18 oktober start ook in Brugge, in navolging van Gent en Antwerpen, een stottercafé.

Initiatiefnemers zijn Frederik Vermander, die zelf stottert, logopediste en stottertherapeute Katrien De Ridder en Chloë Dhaenens, die ook logopediste is. “Het is onze bedoeling om het taboe rond stotteren te doorbreken”, zegt Frederik Vermander. “Zelf heb ik een redelijk sterk karakter en ben ik ook al van jongsaf goed omringd. Mijn vader en grootvader stotterden ook. “

Brugge is niet de eerste stad waar het Stottercafé de deuren opent. Onlangs openden ook al in Gent en Antwerpen café’s de deuren voor mensen die stotteren. “Daar kwamen meer dan dertig mensen opdagen en ook hier geloof ik dat we zeker aan 35 geraken. Ik ken er alvast heel veel die komen”, zegt Vermander. “Tijdens het stottercafé is het de bedoeling dat we gezellig samenzijn, maar ondertussen is er de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De schroom is minder als je tussen mensen bent die je begrijpen.”

>> Dit Stottercafé Brugge vindt plaats op vrijdag 18 oktober in de De Kroon, Houtkaai 2, Brugge om 20 uur. De inkom is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier