Stormwind rukt bomen los in regio

Redactie KW

In de regio Heuvelland heeft de wind hier en daar voor wat schade gezorgd. De brandweer van Heuvelland kreeg een oproep om een volwassen spar van 20 meter hoog te vellen. De boom dreigde op een huis te vallen. Door de stormwind nam de brandweer geen risico, en schakelde een vakman in. Die is ondanks de wind in de boom geklommen, en heeft tak per tak weggezaagd, om het huis te vrijwaren.

In Kemmel rukte een hevige stormwind vijf bomen los, die de toegang tot het domein De Warande versperden. Ook in de vitsemolenstraat te Westouter werd een boom, die dreigde omver te vallen, omgezaagd.

In de deelgemeente Wulvergem werd de St.-Quintenstraat afgezet voor het verkeer door wateroverlast; maar er was geen bedreiging voor woningen. En in de Kruisstraat te Wijtschate is een eleltriciteitspaal omver gewaaid. Eandis kwam ter plaatse om het euvel te herstellen.

In Ieper bleef de schade beperkt: in de Meenseweg is een ‘staketsel’ met publiciteitspanelen omvergewaaid. Het moest door de brandweer verwijderd worden. En aan de Leet in het centrum van de stad was er wateroverlast door een verstopte riolering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier