Stormweer op komst

Redactie KW

Er is stormweer op komst. Het hoogtepunt wordt verwacht in de late namiddag en avond, rond ongeveer 17.00 uur. Op zee komt er dan een zuidwesterstorm tot 9 Beaufort. Dat zegt weerman David Dehenauw.

Aan de kust wakkert de wind aan tot 7 (harde wind) of plaatselijk 8 Beaufort (stormachtig) en kunnen rukwinden oplopen tot 90 km/u, of eventueel meer bij onweer. In het binnenland komt er 5 tot plaatselijk 6 Bft windkracht, met stoten tot 70 à 80 km/u.

Er is volgens Dehenauw schade mogelijk en vooral evenementen op dijken, staketsels en stranden moeten zich voldoende beschermen. Ook de (recreatieve) scheepvaart dient rekening te houden met potentiële gevaren, aldus de weerman.

“Stormen komen veel vaker voor tijdens de winter en daardoor verrast een zomerstorm vaak meer mensen, ook wegens het grote aantal activiteiten in open lucht. Daardoor is de kans op schade en overlast groter dan bij een winterstorm van dezelfde kracht. Bovendien staan de bomen in blad en zijn daardoor gevoeliger voor forse windstoten”, aldus Dehenauw.

In de loop van woensdagnacht en donderdagochtend zwakt de wind af. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier