Stormloop voor West-Vleteren ‘bouwstenen’

Redactie KW

De ‘bouwstenen’-actie van de paters van West-Vleteren, waarbij het bier uitzonderlijk te koop is in alle Colruyt-winkels, is een overweldigend succes.

Vanmorgen stonden aan zowat alle filialen van de supermarkt-keten Colruyt tientallen mensen te wachten, tot de deuren opengingen. Enkel met een bon, die gisteren in de krant De Standaard, en het weekblad Knack zat, kon je een box met zes trappisten van West-Vleteren, en twee glazen, aankopen. De prijs bedraagt 25 euro. Elke klant mocht maximum één bon aanbieden.

In Kuurne, waar een cameraploeg van Focus en WTV mee ging aanschuiven, stonden om halfnegen al zeker 100 mensen te wachten voor de deuren van de Colruyt daar. In vijf minuten tijd waren daar al twee palletten uitverkocht. Ook elders stonden mensen al ruim voor 9 uur aan te schuiven, om een box te bemachtigen.

Het is uitzonderlijk dat trappistbier van West-Vleteren in de winkel te koop is, normaal kunnen de bieren enkel via de brouwerij van de paters zelf worden besteld, via een speciaal systeem van nummerplaat doorgeven. De paters doen de actie eenmalig, om de uitbreidingswerken aan hun abdij te kunnen bekostigen.

Intussen duiken de eerst boxen West-Vleteren op op internetsites, ondermeer op e-Bay worden ze aangeboden, voor prijzen boven de 200 euro.

Stormloop voor West-Vleteren 'bouwstenen'

Bekijk hier de reportage

(MD)

Meer vanavond, in het nieuws van Focus en WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier