Stormloop voor Senior Games

Redactie KW

De organisatoren van de Senior Games op 30 september in Blankenberge hebben alle promotie voor hun evenement stopgezet. De interesse voor de acht competities en negentien sporten die recreatief kunnen worden beoefend is te groot. “We hebben een inschrijvingstop op 4.000 deelnemers afgekondigd”, vertelt An De Bruyne van Bloso

De Senior Games zijn een sportief treffen voor actieve 50-plussers. Na een eerste editie in 2007 in Sint-Niklaas, op initiatief van de vier Vlaamse seniorensportfederaties, heeft Bloso het initiatief inmiddels overgenomen.

De eerste editie was goed voor een 350 deelnemers. De tweede uitgave vindt plaats op 30 september in en rond Blankenberge. Op het programma in competitieverband staan atletiek, badminton, bowling, curve bowls, dans, pétanque, tennis en zwemmen. Aquarobics, boogschieten, fitbal, fietsen, nordic walking, squash en wandelen kunnen recreatief worden beoefend. De dag sluit af met een optreden door Laura Lynn.

“Wie voor 30 juni inschreef, mocht rekenen op gratis busvervoer”, vertelt De Bruyne. “Toen al voelde we dat de interesse groter zou zijn dan we aanvankelijk hadden ingeschat. De aantrekkelijkheid van de kust stuwt de interesse nog in de lucht. Voor 2009 spelen we daarom met de idee om van de Senior Games een meerdaags evenement te maken.” Meer informatie op www.seniorgames.be. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier