Storm: alarmfase oranje voor kust donderdag

Redactie KW

Voor de kust geldt donderdag het waarschuwingsniveau “oranje” door de verwachte stormwinden. Elders in België geldt code “geel”. Dat meldt het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI).

De waarschuwingen gelden vanaf morgen 01.00 tot 17.00 uur. Oranje is het op één na hoogste niveau wat waarschuwing voor gevaarlijke situaties betreft, geel het op één na laagste. Het KMI verwacht dat de wind aan het einde van de nacht van woensdag op donderdag in het binnenland gemiddeld krachtig zal waaien uit het zuidwesten, met rukwinden tot 90 kilometer per uur.

Kust

Aan zee wordt de wind al zeer krachtig of zelfs stormachtig (7-8 Bft) met rukwinden tot rond 100 kilometer per uur. Donderdagochtend zal de wind zijn hoogste snelheden bereiken, met rukwinden tot rond 95 kilometer per uur in het binnenland en tot rond 110 kilometer per uur aan zee. In Vlaanderen verwacht men “lokale wateroverlast en niet-kritieke overstromingen” ten gevolge van de nieuwe stormdepressie, zo staat op de website overstromingsvoorspeller.be.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier