Stoffelijk overschot in Brugse Vaart aangetroffen

Redactie KW

In de Brugse Vaart in Nieuwpoort-Stad is vanmiddag een stoffelijk overschot aangetroffen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de 25-jarige Jan Adams uit Kontich die in de nacht van 24 op 25 januari spoorloos verdween tijdens de vrijgezellenfuif van zijn broer die zowat een kilometer verderop plaatsvond in een surfclub langs het Spaarbekken.

Voorbijgangers zagen in de Brugse Vaart een lijk drijven en verwittigden de hulpdiensten. Duikers van de Nieuwpoortse brandweer haalden het stoffelijk overschot uit het water. “Naar alle waarschijnlijkheid is het Jan Adams”, bevestigt het parket van Veurne. “Op het eerste gezicht zijn er geen tekenen van uiterlijk geweld. Er is een wetsdokter aangesteld die uitsluitsel zal moeten geven omtrent de doodsoorzaak”, lichtte substituut Vandenbussche toe.

Jan Adams verdween tijdens het vrijgezellenfeest van zijn broer dat plaats had in de Surfclub Koko Loco, op de oevers van het Spaarbekken in Nieuwpoort, op een kleine kilometer van de plaats waar het stoffelijke overschot werd aangetroffen. Er is altijd gedacht dat Jan Adams in het Spaarbekken zelf was terechtgekomen. Dat hij in de Brugse Vaart werd aangetroffen, kan er op wijzen dat de man te voet op weg was naar de villa die de feestvierders samen hadden gehuurd in Nieuwpoort. Hoe hij in het water terecht is gekomen, is nog niet geweten. Verder onderzoek kan hierover uitsluitsel brengen. (BEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier