Stoffel Vandoorne wordt klaargestoomd voor Formule 1

Redactie KW

De 18-jarige Stoffel Vandoorne uit Rumbeke is een van de twaalf die slaagde voor de selectieproeven van de FIA Young Drivers Academy, de universiteit van de F1 zeg maar. Daardoor mag hij nu een jaar lang tal van workshops volgen die hem moeten klaarstomen op een carrière in de autosport en misschien wel in de befaamde Formule 1.

Voor Stoffel Vandoorne komen er opnieuw drukke tijden aan. Binnenkort begint het seizoen in de Formule Renault 2.0 European Cup en in de Northern European Cup. De twee racecompetities waarin hij dit jaar uitkomt. Daarnaast staan er nog heel wat workshops op het programma in het kader van de FIA Young Drivers Academy. “Het komt erop neer dat ik verspreid over het komende jaar tal van workshops moet bijwonen die ons nog beter moeten voorbereiden op een eventuele carrière in bijvoorbeeld de Formule 1”, vertelt Stoffel.

“Het is de eerste keer dat deze opleiding georganiseerd wordt. Ik vind het fijn om erbij te zijn, het is ook een bewijs ten opzichte van mijn sponsors dat ik capabel ben in hetgeen ik nu doe. Het is de bedoeling dat we zowel op fysiek als op psychisch vlak top zijn. Ook mediatraining is een onderdeel van de voorbereiding.” De grote droom van Stoffel is de Formule 1. “Niet onmogelijk, maar we moeten realistisch zijn. Er zijn zoveel factoren die belangrijk zijn. We kunnen alleen maar hard werken en erin blijven geloven.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier