Stoete Ostendenoare slaat weer toe in Oostende

Redactie KW

De Stoete Ostendenoare sloeg zondag weer toe. Het borstbeeld van James Ensor in het Leopoldpark kreeg een carnavalsmasker, voor het beeld en op het strand werden vuilnisbakken met rode blikken dozen geplaatst.

“De stoete ostendenoare wil met carnaval de maskers aftrekken van onze kunstbarons. Niet alleen willen we herinneren dat Ensor zijn kar draaide en van stoete ostendenoare zich tot baron liet kronen. Ook de huidige kunstbarons van Oostende willen we in hun blootje zetten. We hebben een persiflage gemaakt op de blekken dozen ‘Rock Strangers’ an Arne Quinze die ons niet alleen een bom geld hebben gekost, maar ook geplaatst werden zonder inspraak van de ostendenoars of de omwonenden. Wij hebben een kunstwerk gemaakt ‘Rock Trash’ en plaatsen hier blekken dozen in een Oostendse vuilbak. Naam van de kunstenaar ? Zero Quinze”, aldus de actiegroep in een mededeling aan onder meer onze redactie.

De actiegroep De Stoete Ostendenoare duikt al jaren met enige regelmaat op in Oostende met acties tegen vooral het koningshuis en het koloniale verleden van België. Soms wordt ook de Oostendse politiek op de korrel genomen. De meest bekende actie blijft de afgezaagde hand aan de beeldengroep rond Leopold II aan de Drie Gapers.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier