Stoelendans op voorzittersstoel gemeenteraad Kortrijk

Redactie KW

Waarnemend burgemeester Lieven Lybeer (CD&V) was ziek tijdens de gemeenteraad maandagavond, waardoor Antoon Sansen (CD&V) de voorzittershamer hanteerde. Diezelfde avond nog nam ook oppositieraadslid Marc Lemaitre (SP.A) plaats op de voorzittersstoel.

Vreemde situatie maandagavond waardoor het op een stoelendans leek vooraan de raadszaal. Stefaan De Clerck (CD&V) is titelvoerend burgemeester, maar door zijn al minister is Lieven Lybeer (CD&V) al meer dan twee jaar waarnemend burgemeester. Sindsdien is hij ook voorzitter van de gemeenteraad.

Maandagavond was Lieven Lybeer ziek en werd hij vervangen door Antoon Sansen (CD&V) omdat hij al het langst raadslid is. Toen een dossier over de Venning ter sprake kwam, moest Antoon Sansen de raadszaal verlaten omdat hij betrokken partij is. Hij verliet niet echt de zaal, maar posteerde zich tussen de raads- en de publieksbanken. Daarop nam het volgende raadslid met de meest dienstjaren de voorzittersstoel in. Dat bleek oppositieraadslid Marc Lemaitre (SP.A). Net bij een punt waar Marc zelf op wou tussenkomen. Vreemde situatie.

Na dat punt nam Antoon Sansen opnieuw het zitje in voor de rest van de zitting.

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier