Stijn Bekaert uit Waregem is tien jaar parkeerwachter

Redactie KW

Toen het stadsbestuur ongeveer tien jaar geleden besliste om de controle van geparkeerde voertuigen in eigen handen te nemen, verscheen parkeerwachter Stijn Bekaert in het straatbeeld.

Het was gewezen politiecommissaris en huidig belleman Luc Bekaert die zijn zoon Stijn er op attent maakte dat Stad Waregem een parkeerwachter zocht. “Ik had voor schrijnwerker gestudeerd en oefende die job ook uit, maar door onder meer rugproblemen was ik blij met deze nieuwe uitdaging”, vertelt Stijn Bekaert (33), inmiddels een bijzonder vertrouwd gezicht in het stadsbeeld.

Kalmte

Eigenschappen die elke parkeerwachter hoort te bezitten zijn volgens Stijn een gezonde portie assertiviteit en kalmte. “Verwijten gaan bij mij het ene oor in en het andere uit. Meegaan in discussies doe je uiteraard beter niet. Eén keer werd het wel erg gortig, toen een mistevreden automobilist tegen mij begon te urineren. Het enige wat je dan kunt doen is klacht neerleggen bij de politie, maar ik liet het uit.”

Stijn, in zijn vrije tijd niet vies van een stevig potje darts, zegt ook soms mensen te ontmoeten die hun appreciatie voor zijn werk uitdrukken, al blijft het een grote minderheid. “Maar goed, in het begin vreesde ik de ene klacht na de andere. Dat is het nooit geworden. Bovendien voer ik geen bandwerk tussen vier muren meer uit, zoals vroeger, maar geniet ik elke dag van de buitenlucht. Ik zeg niet dat ik dit de rest van mijn carrière wil doen, maar ik voel me ook geen wandelende schietschijf.”

(TVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier