Stijlbreuk voor Batjesprogramma op de Grote Markt in Roeselare

Redactie KW

Het Batjesprogramma voor de 80ste editie van de Batjes in Roeselare belooft er op de Grote Markt flink anders uit te zien dan normaal. Waar anders vooral het betere levenslied de weg naar het podium vindt, wordt deze keer voor iets totaal anders gekozen.

De Batjes zijn de koopjesdagen bij uitstek in Roeselare en omstreken. Dit jaar vinden ze plaats van vrijdag 22 juni tot en met maandag 25 juni. Op de Grote Markt zijn er heel wat veranderingen maar aan het beproefde ‘Vat van Rodenbach’ wordt niet geraakt. Tijdens het vat is er een optreden van Mucho Gusto die voor zuiderse ritmes moeten zorgen.

Op zaterdag 23 juni geen schlagers maar een reis terug in de tijd. Om 15 uur is er een optreden van Million Dollar Sunrise, een band die ongebreidelde jaren 50 rock brengt. Vanaf 17 uur is er dan Radio Modern: retro swingfeesten met knallende live bands. Een nostalgische trip naar de jaren 40 en 50 met old school swing en knetterende rootsmuziek.

Op zondag is de tijd rijp voor het laatste kunstje van de lokale Batjeshelden Kevin & Mario. Na de 80ste Batjes trekken ze definitief naar Camping Dallas. Maar niet vooraleer ze afscheid genomen hebben met hun ‘De Laatste Sow’. Op het programma de verkiezing van de beste junior fan, een babbel in de sofa, een optreden van The Memphis Truckdrivers (Elvis alive) en als apotheose worden nog eens de grootste hits ten berde gebracht.

Binnenkort wordt het volledig programma van de Batjes bekend gemaakt. Omwille van de jubileumeditie werden deze omgedoopt tot Reuzenbatjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier