Stijging werkloosheid opnieuw het grootst in West-Vlaanderen

Redactie KW

In december 2008 is de werkloosheid in West-Vlaanderen met 4,8 procent gestegen in vergelijking met december 2007. Onze provincie scoort daarmee het slechtst in Vlaanderen.

Het aantal Vlaamse werkzoekenden is in december 2008 met 6.740 gestegen tot 178.037, of 3,9 pct meer dan in dezelfde periode in 2007. De werkloosheid stijgt vooral fors bij mannen en jongeren en voor het eerst ook in alle regio’s. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke.

In West-Vlaanderen zijn er nu 28.112 werzoekenden, 1278 meer dan in december 2008. In november was de werkloosheid in onze provincie ook al het sterkst gestegen in Vlaanderen.

De stijging van het aantal werklozen is het sterkst in de regio Kortrijk. Daar zijn er 6 procent werkzoekenden bijgekomen. In de regio’s Oostende en Brugge zijn er respectievelijk 4,8 en 2,5 procent meer werkzoekenden.

Tijdelijke werkzoekenden niet opgenomen in statistieken

Minister van Werk Frank Vandenbroucke herhaalt het belang van investeringen om de effecten van de economische crisis aan te pakken. “Nu de Vlaamse schuld volledig is afgebouwd is er extra ruimte om te investeren. We moeten onze investeringsrol voluit spelen”, zegt de minister. Vandenbroucke wijst in dat verband op het groot aantal tijdelijke werklozen die vooralsnog niet in de werkzoekendencijfers zijn opgenomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier