Stijgend aantal inbraken in Roeselare verontrust politie

Redactie KW

Vorig jaar is het aantal inbraken in bedrijven en handelszaken gevoelig gestegen. Dat hangt nauw samen met het aantal gestegen metaal- en werfdiefstallen. De Riho-politie zal meer de aandacht op die fenomenen toespitsen.

Uit de criminaliteitscijfers 2010 van de Riho-zone blijkt dat het aantal auto-, motor-, bromfiets- en fietsdiefstallen laag zijn en verder dalen. Vorig jaar steeg wel het aantal inbraken in woningen licht. “Ook het aantal pogingen is gestegen. Wat erop wijst dat de preventiemaatregelen beter door de burgers worden opgevolgd”, zegt Riho-korpschef Curd Neyrinck.

Verontrustend is echter het cijfer van de inbraken in bedrijven en handelszaken. “Dat probleem stellen we minder vast in Hooglede en Izegem. Maar dat kan er ook op wijzen dat de handelaars zich beter beveiligen, waardoor er uiteraard meer politioneel wordt geregistreerd.” Het aantal feiten van verdovende middelen daalt, wat echter niet wil zeggen dat er minder drugs zijn. “Deze cijfers zijn altijd heel relatief.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier