Stijgend aantal car- en homejackings sinds april

Redactie KW

In de maand april en begin mei is het arrondissement Kortrijk opnieuw geconfronteerd met een vrij onrustwekkende stijging van het aantal garagediefstallen , car- en homejackings, dat melden de politiediensten.

Terwijl er in het begin van 2010 slechts enkele feiten werden vastgesteld, kende april reeds een verdriedubbeling van het aantal van deze feiten (Van 3 à 4 per maand naar 12 in april). Ook in de eerste week van mei zet deze tendens zich voort, met al vijf feiten tot dusver.

Dure wagens

Het gaat hier voornamelijk om diefstallen van voertuigen, voornamelijk om de duurdere Duitse automerken (BMW, Audi, Mercedes,… ) en deze situeren zich quasi allemaal af in het zuiden van het arrondissement Kortijk langs de grens met Frankrijk en Moeskroen.

Vaker bruut geweld

Een onrustwekkende evolutie hierbij is dat de daders zich niet langer beperken om in de holst van de nacht ongemerkt binnen te breken en de sleutels te stelen, maar dat zij met bruut geweld en de confrontatie met de slachtoffers aangaan om met geweld of bedreiging de sleutels en het voertuig te stelen. Ook gaven de daders zicht een aantal keer uit als Franse politiemensen.

Wagens achtervolgen

Uit recent opsporingsonderzoek blijkt zelfs dat daders overdag dure wagens achtervolgen om deze op het later tijdstip s’nachts uit de gagages van hun slachtoffers te gaan stelen. Om deze criminele tendens aan te pakken hebben de zes lokale politiezones van het Arrondissement Kortrijk en de PZ Moeskroen beslist om in samenspraak met de Federale politiediensten gedurende enkele weken bijkomende spanningen te nemen.

(FV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 14 mei 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier