Stiefvader slachtoffer ongeval in Ieper betreurt bittere strijd tussen verzekeraars

Redactie KW

Een 65-jarige vrouw stond voor de rechter voor een ongeval dat ze in 2011 veroorzaakte en waarbij een man in coma raakt.

Mariette L. (65) veroorzaakte op 19 augustus 2011 langs de Meenseweg Ieper een ongeval waarbij motorrijder Frederik Deneire (25) uit Diksmuide zwaar ten val kwam. De man verkeert nu nog altijd in een comateuze toestand. Het slachtoffer is momenteel overgebracht naar een gespecialiseerde instelling Luik voor verdere behandeling.

Banaal ongeval

Het ongeval zelf was vrij banaal. De vrouw dwarste zonder goed uit te kijken en een frontale botsing was onvermijdelijk. Haar fout werd toegegeven, maar haar verdediging wees er op dat het slachtoffer te snel reed, wat overigens betwist werd door de burgerlijke partij. Ook het feit dat Mariette van de politierechter zes maanden rijverbod had gekregen vond de verdediging teveel, want de dame heeft een blanco strafblad en veroorzaakte nog nooit een ongeval.

Bittere strijd tussen verzekeraars

Gerard Dewanckele, de stiefvader van het slachtoffer, was aanwezig tijdens de rechtszitting. “Hier op de rechtbank is het een bittere strijd om geld tussen de verzekeraars, voor ons is het een drama”, sprak hij. “Want Frederik was een crème van een vent.” Vonnis op 7 februari.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier