Stichtster Bellewaerde overleden

Albert Florizoone en Maria Legrand
Redactie KW

Maria Legrand, de stichtster van Bellewaerde Park, is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Samen met haar echtgenoot Albert Florizoone, stichtte zij in 1954 in de Ieperse deelgemeente Zillebeke een vogelpark, ontstaan uit hun hobby: de liefde voor vogels en de natuur.

Het park was van meet af aan een succes en groeide al snel uit tot een dierenpark met een speeltuin, een cafetaria en een feestzaal. Na het overlijden van haar man in 1967 nam Maria Legrand samen met haar 3 zonen Luc, Eric en Carlo het roer over. In 1969 werd het dierenpark omgevormd tot een safaripark waar de bezoeker de dieren in vrijheid kon voederen, aaien en fotograferen. Naast struisvogels, herten en lama’s was de legendarische olifant “Mony” de mascotte. In 1972 ging het leeuwenpark met het gekende safaritreintje tussen leeuwen en tijgers open.


In de jaren tachtig beleefde Bellewaerde zijn grootste boom. Stilaan werd het park omgebouwd tot een volwaardig themapark met tal van attracties. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Bellewaerde Park in 2004 werd Maria Legrand nog gehuldigd voor haar ondernemingsgeest en haar inzet.


De begrafenisplechtigheid vindt plaats op donderdag 11 december om 11 uur in de St. Bertinuskerk in Poperinge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier