Steven Vanackere nog altijd heel vaag over mogelijk gouverneurschap

© BELGA
Redactie KW

Steven Vanackere, afkomstig uit Wevelgem, laat nog altijd niet in zijn kaarten kijken over zijn mogelijk gouverneurschap van West-Vlaanderen. “Als ik zie wat daar al allemaal over geschreven is, heb ik zin om te zeggen: zoek de zeven fouten.” Dat zei de ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken vanmorgen op Radio 1.

Begin volgend jaar gaat huidig gouverneur Paul Breyne met pensioen. Sinds enkele maanden circuleren er twee namen van mogelijke opvolgers: Steven Vanackere en de Kortrijkse CD&V-politicus Jean de Bethune. Die laatste zou nu steeds meer in beeld komen. In een interview op Radio 1 werd Vanackere daarmee geconfronteerd, maar hij gaf een ontwijkend antwoord. “Er is al heel wat gespeculeerd over de toekomst van politici. Het is inderdaad zo dat er niet opnieuw 7 CD&V’ers in de nieuwe regering zullen zitten. Maar het belangrijkste is wel dat die zeven tot hun laatste dag hun werk kunnen doen. Het is aan de partijvoorzitter om dan te beslissen wat moet beslist worden. Maar vragen over het gouverneurschap zijn nu niet aan de orde. Ik wil mijn huidige job verder doen tot de laatste dag.”

West-Vlaming in Brussel

Vanackere is momenteel minister van Buitenlandse Zaken in de ontslagnemende regering. Hij woont in Brussel maar is van oorsprong een West-Vlaming. Zijn vader was ooit gouverneur van de kustprovincie.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier