Steven Vanackere mogelijk nieuwe baas katholiek onderwijs

Redactie KW

De kans is groot dat uitgeweken West-Vlaming en gewezen minister Steven Vanackere (CD&V) Mieke Van Hecke opvolgt als baas van het katholiek onderwijs.

Mieke Vanhecke is 66 en geeft op 1 september 2014 de fakkel door. De keuze van de opvolger ligt volledig in de handen van de bisschoppen, met op kop de Antwerpse bisschop Johan Bonny. Hij is verantwoordelijk voor onderwijs. Voor de functie kan niet gesolliciteerd worden: om aan het hoofd van het katholieke net te komen moet men gevraagd worden.

De bisschoppen maken na een consultatieronde in het politieke en onderwijskundige veld een lijstje met mogelijke kanshebbers. “Die consultatieronde is begonnen”, bevestigt Olivier Lins, de woordvoerder van bisschop Johan Bonny.

In politieke kringen wordt al een tijdje gefluisterd dat CD&V-politicus Steven Vanackere in beeld is als een vande mogelijke opvolgers. Dat wordt nu volgens De Morgen bevestigd door een bron dicht bij het dossier. ” Steven Vanackere is een man die durft uit te komen voor zijn katholieke identiteit”, zo klinkt het. “Dat is belangrijk voor de bisschoppen.”

De procedure zal afgerond worden in januari. Dan wordt duidelijk wie Mieke Van Hecke zal opvolgen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier