Steven Spielberg in Bruges

Redactie KW

De eerste Kuifjefilm is al volop in postproductie, maar ook de sequel wordt al gedacht. En de Amerikaanse topregisseur Steven Spielberg komt daarvoor naar hier. In mei komt Spielberg voor twee weken naar Brugge om de tweede Kuifjefilm voor te bereiden. Spielberg komt er naar verluidt bekijken wat de mogelijkheden zijn om de film (gedeeltelijk) in Vlaanderen op te nemen.

De Amerikaan zal er samen met een twintigkoppig gevolg logeren in het Brugse vijfsterrenhotel Kempinski. De regisseur is volop bezig met de voorbereidingen van een twee Kuifje-film, zo raakte eerder bekend.

Nog niet zeker of de film ook hier gedraaid wordt

Of de komst van Spielberg naar Brugge betekent dat hij ook echt in Vlaanderen zal komen draaien, staat nog niet vast. Location Flanders, het ‘filmloket’ waarlangs in principe alle buitenlandse filmproducties die in Vlaanderen willen draaien moeten passeren, is nog niet op de hoogte. “Wat niet noodzakelijk wil zeggen dat Spielberg niét in Vlaanderen zal draaien”, zo luidt het in de kranten. “Bij ons is alleen nog geen procedure opgestart”. Het agentschap zou in elk geval de eerste zijn die op de hoogte wordt gebracht.

Brugge is overigens populair bij Hollywoodsterren, eerder deze week liet ook Arnold Schwarzenegger z’n appreciatie voor de stad nog eens blijken bij een bezoek van Vlaams minister Ingrid Lieten.

(Belga voor kw.be)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad) van vrijdag 26 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier