Stevanstort blijft voor protest zorgen

Redactie KW

De inwoners van Lendelede kunnen zich nog tot begin volgende maand uitspreken over een nieuwe verlenging van de vergunning voor het Stevanstort. De eigenaar diende een aanvraag in om nog tot 2015 te mogen storten. En daarmee lijkt er maar geen eind te komen aan de Stortactiviteiten in Lendelede. Al jaren voeren buurtbewoners actie om het stort te sluiten. Dat zou enkele jaren geleden dan eindelijk gebeuren, maar toen kreeg de eigenaar ook al eens een verlenging.

Paul Vandeputte, de zaakvoerder van het Stevanstort in Lendelede mag volgens zijn vergunning nog tot september volgend jaar storten in zijn put aan de Heulsestraat. Daarvoor zorgde Kris Peeters destijds als minister van leefmilieu, zijn voorganger Vera Dua had nochtans beslist dat het stort vier jaar geleden al zou dichtgaan. Nu wil Vandeputte nog voortdoen tot 2015. “Het was de bedoeling de put tegen 2011 vol te krijgen, maar door de economische crisis is de aanvoer van afvalstoffen sinds midden 2009 vertraagd. En wellicht zal het niet duren tot 2015, als het sneller opgevuld kan worden dan is dat ook goed. De dag dat het vol is stopt de activiteit”, zegt Paul Vandeputte.

Negatief advies

Volgens buurtbewoners die al tientallen jaren protesteren tegen het stort kloppen de berekeningen niet en kan de put wel tijdig dicht. De gemeente moet zich nu beraden. In het verleden gaf ze al vaker een negatief advies dat door de bestendige deputatie gevolgd werd, maar daartegen ging Paul Vandeputte dan in beroep.

info-avond

Komende maandag is er een info-avond voor de buurt waarop Paul Vandeputte meer uitlegt geeft over zijn nieuwe aanvraag. (KB)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier