Steunbetoging voor Muziekhuis

Redactie KW

Net voor de aanvang van de gemeenteraad dinsdagavond in Anzegem hebben een dertigtal mensen geprotesteerd tegen de sluiting van het Muziekhuis — een privé-muziekschool — in Ingooigem. Het Muziekhuis is een zone-vreemd gebouw volgens de overheid.

De school is zeer populair, maar de Vlaamse administratie Ruimtelijke Ordening eist echter de sluiting van het Muziekhuis. Het pand zou zone-vreemd zou zijn omdat het in een industriegebied ligt.

Eind augustus verscheen in De Weekbode Gaver al dat Johan Delrue, eigenaar van het gebouw waar het Muziekhuis in ondergebracht is en Jonathan D’Hondt, initiatiefnemer van het Muziekhuis, naar de rechtbank stappen om duidelijkheid te krijgen over de toekomst van het project.

In kortgeding wordt de administratie van ruimtelijke ordening gedagvaard. De twee trokken al naar de rechtbank nadat ze een schrijven ontvingen van de gemeente Anzegem waarin de gemeente nog eens beklemtoont dat het Muziekhuis een illegaal karakter heeft.

Volgens de gemeente en de inspectie van ruimtelijke ordening is er een probleem omdat er een functiewijziging werd uitgevoerd van textielbedrijf naar privé-muziekschool zonder bouwvergunning. Een wijziging die in strijd is met het gewestplan.

“We hebben geen bouwvergunning nodig aangezien er alleen binnen in het gebouw aanpassingen gebeurden. Een besluit van de Vlaamse regering laat toe dat een vergunning kan worden verleend voor het geheel of gedeeltelijk wijzigen van het gebruik van een gebouw of gebouwencomplex. Wij voldoen aan alle voorwaarden. En nu willen we wel eens zien wat de rechtbank denkt over de houding van de inspectie van ruimtelijke ordening. Men verweet ons dat er geen vzw is en dat is totaal onjuist maar de inspectie deed zelfs de moeite niet om dat te controleren. We moeten ook nog altijd voor het eerst een inspecteur zien in het Muziekhuis, of iemand van het schepencollege”, vertelden Johan Delrue en Jonathan D’Hondt in De Weekbode Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier