Steun voor leerlingenvervoer met project “Duurzaam Naar School”

Redactie KW

In Wingene kan het leerlingenvervoer voortaan op overheidssteun rekenen. De Vlaamse overheid komt met 35.200 euro over de brug. Dit maakt dat de schoolbus kan blijven rijden.

Het project waarvoor Wingene geselecteerd is, heet ‘Duurzaam Naar School’. Bedoeling is leerlingen zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te sturen. In landelijke gebieden wordt het busvervoer uitgebreid en beter betaalbaar gemaakt.

De subsidie is welkom in Wingene. “Het leerlingenvervoer was voor de school en oudercomité een erg dure onderneming geworden. Met het project Duurzaam Naar School wordt ingegrepen in de manier waarop de kinderen naar school komen, want dit heeft een grote impact op het verkeer in de schoolomgeving. Er hoort bij dit project een luik informatie en sensibilisering en er worden tal van educatieve initiatieven opgezet. Het gemeentebestuur van Wingene betrok leerkrachten, ouders en kinderen in de totstandkoming van het plan. De schoolroutes werden haarfijn in kaart gebracht, de knelpunten werden gedetecteerd, …”, klinkt het bij de directie. Uiteindelijk selecteerde de Vlaamse Regering dit project. (MI)

Lees meer in De Zondag (Editie Midden West-Vlaanderen) van 31 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier