Sterrenrestaurant pakt uit met receptenkalender

Redactie KW

Tweesterrenkok Franky Vanderhaeghe uit Elverdinge pakt samen met zijn team uit met een recepten-verjaardagskalender. De kalender is een soort spiegel van wat zijn restaurant Hostellerie Saint-Nicolas op de menukaart heeft staan. De tweesterrenkok moet dan ook toegeven dat de kalender eerder voor de geoefende thuiskok bestemd is.

Franky Vanderhaeghe van Hostellerie Saint-Nicolas in Elverdinge is één van de drie tweesterrenkoks die onze provincie rijk is. En als zo’n kok dan een deel van zijn recepten prijs geeft in een kalender, dan krijgt dit uiteraard aandacht.

” Er zijn al zo veel kookboeken van allerlei slag en stoot vandaar ons idee om eens voor ene verjaardagskalender te gaan. Je bekijkt dat iedere dag. Veel kookboeken belanden in de boekenkast en komen er nooit meer uit,” zegt Franky Vanderhaeghe van de Saint-Nicolas.

Een van de gerechten op de kalender is bijvoorbeeld deze oester met schorsenerenpuree en een granité van champagne. Bij iedere maand hoort een recept met een grote foto van het klaargemaakte gerecht. De chefkok werkt met wat in die maand vooral voor handen is. In de maand september is dat bijvoorbeeld haas, voor oktober fazant. Het zijn gerechten die ook geserveerd worden in het restaurant en dus wat ervaring vragen.

“Volledig achtermaken is voor een hobbykok moeilijk, maar het staat wel goed uitgelegd. De meeste gerechten bestaan uit twee of drie afzonderlijke plaatjes, dus dan kunnen ze er bijvoorbeeld eentje van maken.”

En er mogen dan al kookboeken van allerlei slag zijn, de kalender blijkt toch ook slechts een voorsmaakje. “We zouden graag een kookboek uitbrengen voor het nageslacht.”

De verjaardagskalender is te koop in het restaurant en ook in de standaardboekhandel in de streek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier