Sterrenchefs en Hotelschool Ter Duinen serveren heerlijk menu in De Vossenberg

Redactie KW

Op 26 maart kan je in Domein De Vossenberg meeproeven van het unieke culinaire evenement ‘Sterren op het schoolbord’, georganiseerd door de Jonge Economische Kamer Roeselare-Izegem. Je kan er proeven van de heerlijke gerechten, gecreëerd door vier sterrenchefs die samen vijf Michelin-sterren waard zijn.

De sterrenkoks van dienst zijn Stéphane Buyens van Hostellerie Le Fox, Frederick Dhooge van ‘t Huis van Lede, Gilles Joye van Marcus en Wouter Van Tichelen van De Koopvaardij. De leerlingen van de Koksijdse Hotelschool Ter Duinen zullen op 26 maart hun heerlijke en originele creaties bereiden en serveren met de bijpassende wijnen. Het culinaire avontuur gaat om 19 uur van start met een champagneaperitief.

Vanaf 20 uur kan je aan tafel aanschuiven voor een hoogculinaire avond met Michelin-sterren. Op het menu staan onder meer cannelloni van ganzenlever, carpaccio van Sint-Jakobsvruchten, gevuld met mango, granny smith en dragon met lauwe vinaigrette. Ook andere heerlijkheden zoals tongschar, langoustine en Anjouduif zullen ongetwijfeld de smaakpapillen doen prikkelen van genot. Als dessert is er cheesecake met witte chocolade, rabarber en cumbava. Na het diner is er nog ruim de tijd voor ‘bartime’. Deelnemen kan per vier of acht personen voor 85 euro per persoon (tafels van acht personen). De sterrenchefs werden bovendien tijdens het hele volledige kookproces, van creatie tot uitvoering, gevolgd door WTV-Focus. Wie een voorsmaakje wil, kan deze culinaire reportages dit weekend alvast bekijken. Het watertanden kan dus al beginnen!

Inschrijven en info www.sterrenophetschoolbord.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier