Sterrenchef Kobe Desramaults eert producenten in boek

Redactie KW

Kobe Desramaults, de chef van sterrestaurant In de Wulf in Dranouter heeft een boek uit. En daarin staan niet alleen recepten. Hij stelt er vooral zijn producenten in voor. Nu gaat veel aandacht naar de chef, en te weinig naar die producenten, zegt hij. Het boek is een eerbetoon aan hen.

Kobe Desramaults stelt zijn boek voor op een ongewone locatie, in de koeienstal van één van zijn producenten. Rik Delhaye en Isabele Verschelden kweken hier de zeldzaam geworden West-Vlaamse rode koe. Dit ras kweken, vraagt veel tijd, maar je krijgt er dan ook kwaliteit voor. Kobe Desramaults koopt hier ook zuivelproducten en kruiden.

40 recepten

In zijn boek legt Kobe uit waarom hij alleen nog met producten werkt die hij in de nabije omgeving van zijn zaak kan kopen. In het boek staan ook een 40-tal recepten, en hij brengt ook een eerbetoon aan zijn moeder, van wie hij destijds het restaurant ‘In de Wulf’ overnam.

Gent

Kobe Desramaults start straks met een tweede zaak in Gent. Van de jongste Gaultmillau kreeg hij een 18 op 20. Het gaat hem dus voor de wind. Kobe Desramaults In de Wulf” is uitgegeven bij Stichting Kunstboek. (BS)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier