Sterren bezorgen restaurants meer klanten en inkomsten, zegt WES

03/05/12 om 12:40 - Bijgewerkt om 12:40

Bron: Kw

Sterrenrestaurants scoren niet enkel op culinair vlak maar ook als bedrijf doen ze het doorgaans beter dan gemiddeld. Dat blijkt uit een opmerkelijke studie van het WES. Het studiebureau bekeek de West-Vlaamse sterrenrestaurants door een economische bril. Een Michelin-ster betekent meestal meer klanten en meer inkomsten maar vaak ook extra investeringen in personeel en infrastructuur.

Nooit eerder telde onze provincie meer Michelinsterrenrestaurants. 22 zijn er nu, vooral in en rond Brugge en de oostkust. Alles samen zorgen ze voor werk voor zo'n 250 mensen. Restaurant Ter Leepe in Zedelgem heeft sinds twee jaar een ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!