Stern Demeulenaere en Herman De Reuse nemen afscheid van Vlaams Parlement

Redactie KW

Stern Demeulenaere van Open Vld en Herman De Reuse van Vlaams Belang nemen afscheid van het Vlaams Parlement. De Reuse uit Roeselare heeft 15 jaar in het Vlaams Parlement gezeteld en acht de tijd rijp om de fakkel door te geven. Voor Stern Demeulenaere uit Ichtegem ligt dat anders. Zij vertrekt met een wrang gevoel. Ze wilde de tweede plaats op de West-Vlaamse lijst, maar die ging naar Mercedes van Volcem uit Brugge. Daarop besliste Demeulenaere om te stoppen met politiek.

Stern Demeulenaere is erg ontgoocheld in haar partij Open Vld. Ze wou de tweede plaats op de West-Vlaamse lijst, maar kreeg die niet. Met de vierde plaats nam ze geen genoegen. Ze stopt met politiek. Het afscheid van het Vlaams Parlement valt haar erg zwaar.

Ze weet nog niet wat ze nu wil gaan doen, maar het zal iets helemaal anders zijn, zegt ze. Ze vertrekt met een pak mooie herinneringen aan haar parlementair werk, vooral voor onderwijs en toerisme. “Vooral de onderhandelingen, de keren dat je heel dicht en nauw betrokken werd bij de opmaak van bepaalde decreten. Ook de discussies omtrent leerzorg, waar ik toch heel wat tijd ingestoken heb”, klinkt het.

Vlaams Belanger Herman De Reuse uit Roeselare heeft er bijna 15 jaar Vlaams Parlement opzitten. Hij zetelde in de commissies Algemene Werkzaamheden en Financiën en Begroting.
“Wanneer wij voorstellen van decreet indienden werden die natuurlijk weggestemd”, zegt Herman De Reuse. “Maar toen de regering een paar maanden of jaren later tot ons geluk voor een groot deel die ideeën oppikte, kwamen ze naar buiten van ‘kijk eens wat de regering nu voor u doet’. Terwijl wij eigenlijk wel eerst waren geweest met bepaalde zaken”.

De Reuse is van plan om het politieke toneel te blijven volgen. Zijn oudste zoon is trouwens kandidaat. Maar wat hij meest zal missen? “De vriendschap binnen de fractie bijvoorbeeld. Wij vormden een heel prettige fractie. Alles liep vlot bij ons. De intermenselijke verhoudingen waren bijzonder goed. Dat mis je natuurlijk: zo’n groep die eigenlijk voor het grootste deel vrienden zijn geworden”, zegt Herman De Reuse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier