Sterke stijging studenten voor K.U. Leuven Campus Kortrijk

Redactie KW

De K.U. Leuven Campus Kortrijk, of KULAK zoals de universitaire campus in Kortrijk nog steeds wordt genoemd, heeft al 605 inschrijvingen van eerstejaars binnen. Dat is een stijging van meer dan 13 procent tegenover vorig jaar. “Het gaat om de grootste stijging in Vlaanderen”, zegt campusrector Jan Beirlant tevreden.

“Er is nog meer reden tot tevredenheid”, aldus de rector die dinsdagmiddag de openingsrede hield in de Kortrijkse Schouwburg ter ere van het nieuwe academische jaar. “Vanaf het volgende academiejaar wordt begonnen met de uitbouw van volledige driejarige bachelors. Nu kan je al de drie studiefases afwerken voor geneeskunde en onderwijskunde, maar vanaf 2011 biedt de KULAK ook volledige bachelors aan binnen de richtingen biomedische wetenschappen, wiskunde, fysica, informatica, biologie, chemie, biochemie en biotechnologie.”

Brain Gain

De uitbouw wordt ook buiten de universiteit toegejuicht. “De publieke sector verzamelde 200.000 euro om die opwaardering mogelijk te maken”, zegt Kortrijkse schepen van Onderwijs Jean de Bethune. “Op die manier willen we de ‘Brain Gain’ in de regio stimuleren. Tegelijk blijft het onze ambitie van Kortrijk een echte studentenstad te maken. Tegen 2012 moeten we 10.000 hogeschool- en universiteitsstudenten hebben. Zo’n 30 procent meer dan bij de start van de legislatuur.”

Tijdens de opening werd ook een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de Université Lille Nord de France.

(Belga/BS)

Meer vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier