Sterke stijging in aantal spijbelaars middelbaar onderwijs

Redactie KW

Oostende kampt met een toenemend probleem van hardnekkige spijbelaars. In vijf jaar tijd verviervoudigde in het voltijds secundair onderwijs het aandeel leerlingen dat regelmatig spijbelt. Dat schrijft De Standaard donderdag.

2,6 procent van de leerlingen uit het middelbaar in Oostende spijbelde in het schooljaar 2007-2008 regelmatig. In 2003-2004 lag dat percentage nog op 0,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Stadsmonitor 2008 die in de dertien centrumsteden de hardnekkige spijbelaars in kaart bracht. De monitor telde het aantal meldingen van leerlingen die meer dan 30 dagen onwettig afwezig waren.

Met die resultaten steekt Oostende met kop en schouders boven de andere steden uit. “De problemen in Oostende zijn niet minder erg dan in Antwerpen, bijvoorbeeld, maar dat dringt nog niet overal door”, zegt Steven Lapauw, de coördinator van de West-Vlaamse afdeling van de vzw Arktos.

Het onderwijsbeleid was er de voorbije jaren sterk op gericht het spijbelprobleem op te lossen. Toch neemt in zeven van de dertien Vlaamse centrumsteden (o.a. Gent, Mechelen) het aandeel hardnekkige spijbelaars toe in vergelijking met vijf jaar geleden. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier