Sterke daling vrachttrafiek Oostendse Haven

Redactie KW

Tijdens de eerste jaarhelft is de vrachttrafiek in de haven van Oostende gevoelig teruggelopen. De tonnenmaat liep terug met bijna 30 procent; de ro-ro-vracht met 35 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Haven Oostende die vrijdag werden bekendgemaakt.

In de eerste zes maanden van 2009 werd 3.120.489 ton vracht vervoerd; 29,7 procent minder dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het aantal scheepsbewegingen liep terug van 2375 naar 1707, een daling met 28 procent. De aanvoer van bulkgoederen en general cargo daalde met 11 procent tot 789.393 ton. Het aantal eenheden ro-ro-vracht liep terug naar 96.142, een daling met 35 procent.

Haven Oostende wijt de daling in hoofdzaak aan de mindere trafiek op de lijnen die door Cobelfret werden geëxploiteerd naar de Britse havens Dartford, Ipswich en Killingholme. Cobelfret staakte uiteindelijk eerder dit voorjaar haar trafiek vanuit Oostende. De daling in de bulkgoederen werd veroorzaakt door de lagere hoeveelheden zand die werden vervoerd. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier