Stéphanie Meire : Moederdag én veertigste verjaardag in één week

Redactie KW

Het zijn feestelijk drukke tijden voor Stéphanie Meire, ex-Miss België en ex-belspelletjespresentatrice : de Varsenaarse schone verwacht zich zondag aan een verrassing op Moederdag, drie dagen later is het weer van dat, voor haar – veertigste – verjaardag.

Twee keer feest ten huize Meire, maar als ze moet kiezen tussen Moederdag en haar verjaardag… “Doe mij maar Moederdag. Om te zien wat de kindjes (Camille en Emile, red.) gemaakt hebben op school. Ik zou het wel erg vinden, ja, mochten ze het thuis vergeten. Maar ik zie dat niet snel gebeuren.”

Wat wel snel zal gebeuren, is dat Stéphanie veertig wordt, namelijk op woensdag 11 mei : “Die veertig : ik vind dat eerlijk gezegd even erg als dertig worden, namelijk níét. Het enige wat een mens niet kan tegen houden, is ouder worden. Wat heeft het dan voor zin om er over te lopen klagen ? Ik heb vriendinnen die voor hun veertigste verjaardag een begrafenis verkozen boven een feestje. Omdat ze ‘hun jong leven moesten begraven’. Ik voel mij gewoon geen veertig worden. Rond mij wordt daar een grote heisa om gemaakt, terwijl ikzelf denk : ‘Veertig : en dan ?'”

Meer nog : nu de belspelletjes geschrapt zijn en ze die – deeltijdse – job is kwijtgespeeld, koestert ze alweer nieuwe plannen : “Vanaf september ga ik in avondopleiding medisch secretariaat volgen.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier