Stemlokalen zijn open: West-Vlamingen kiezen uit 6.542 kandidaten

Redactie KW

Om 8 uur vanmorgen zijn overal in de provincie de stemlokalen geopend. Voor de gemeenteraadsverkiezingen nemen over heel West-Vlaanderen zo’n 6.542 kandidaten deel aan de verkiezingen. Voor de provincieraadsverkiezingen zijn er dat 557.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in onze provincie is het vooral uitkijken naar Brugge, waar zich diverse kandidaten hebben geprofileerd als opvolger van CD&V-burgemeester Patrick Moenaert. Ook in Kortrijk heeft CD&V-burgemeester Stefaan De Clerck met Vincent Van Quickenborne (Open VLD) een uitdager voor zijn sjerp.

Spannend is het ook in Menen waar de meerderheidscoalitie van SP.A en CD&V de voorbije maanden bijzonder woelige tijden kende en waar de SP.A van burgemeester Bossuyt zelfs uiteenviel.

En natuurlijk is het uitkijken naar de score van N-VA die in heel wat gemeenten voor het eerst en met haast volledig nieuwe namen aan de verkiezingen deelneemt.

Bij de provincieraadsleden worden er 72 raadsleden gekozen en dat zijn er 12 minder dan 6 jaar geleden. Daar is het uitkijken of de coalitie van CD&V en SP.A stand houdt.

Het nieuws over de gemeente- en provincieraadsverkiezingen in West-Vlaanderen is van minuut tot minuut te volgen op deze website en vanaf 16 uur ook op het scherm van Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier